RRB NTPC GK Exam Questions: 3 April 2016

0
2944
RRB-NTPC-GK-Exam-Questions-3-April-2016

RRB GK Questions: Non-Technical Recruitment Examination for selecting candidates to various posts in the Indian Railways have now started. Continuing our earlier efforts to breakdown the question paper, here are the GK Question List for 3 April 2016.

Millions of candidates are competing for 18252 Vacancies for Non-Technical Posts and the going only gets tough. But, surprisingly, the difficulty level of RRB Exam has been easy till now. To read in detail about it, please give this article on RRB NTPC Exam Review a thorough read.

RRB-NTPC-Exam-Analysis-Expected-Cutoff-2016-Check-Now

Must Read: RRB NTPC Exam Analysis 2016

Since there a lot of candidates who are yet to attempt the written examination, we have compiled a list of questions that have occurred on 3 April RRB NTPC Examination in all Shifts. These questions are specific to General Knowledge (GK) only.

If you are someone who is yet to attempt the written examination for RRB NTPC Recruitment, we would suggest you read these questions thoroughly.

 

RRB NTPC GK Questions – 3 April 2016   

These were a few specific questions asked in RRB NTPC General Awareness Section which candidates might have found tough, confusing or difficult to attempt. Questions has elements from all 3 shifts of the exam day.

1. India’s largest freshwater lake?
Answer: Wular Lake

2. What is Oneirology?
Answer: scientific study of dreams.

3. Modern Olympic 1896 held in which city?
Answer: Athens,Greece

4. Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Answer: Nawaz sharif

5. In which year Sikkim was formed?
Answer: 1975

6.About Make in India logo?
Answer: Moving Lion

7. What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Answer: 5

8. What is Sighmo?
Answer: Spring Fesitval

9. Odd one out (ears-hearing,tongue-taste,light-vision,nose-smelling)
Answer: light

11. Holi is Celebrated with?
Answer: Gulal

12. Adhai Din ka Jhopda is in?
Answer: Nibiru cataclysm Ajmer, Rajasthan

13. Who is the author of Malgudi days?
Answer: RK Narayan

14. What is LIGO?
Answer: Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

15. Who got Olympic quota in wrestling in 2015?
Answer: Narsingh Yadav

17. Who is Karl Marx?
Answer: Philosopher

18. UNO headquarters?
Answer: New York

19. Most abundant natural combustible gas?
Answer: Methane

20. India got freedom on 15th August in which time day/night/noon/midnight?
Answer: Midnight

21. What is the foundation year of Arunachal Pradesh?
Answer: 1987

22. Change in position with distance is?
Answer: Magnitude

23. Gravitational Force on two subjects depends on  ?
Answer: combined mass and the distance

24. H2O is water then what is KOH?
Answer: Potassium Hydroxide

25. 1998 pokaran test operation name?
Answer: Operation Shakti

26. Madhubani Paintings Indicates?
Answer: Forest of Honey

27. What is Makar Sakranti?
Answer: Festival

28. Which crop is produced at highest quantity in India?
Answer: Rice

29. Archipelagos means?
Answer: A group of small Icelands

30. What is Planet X?
Answer: Nibiru cataclysm

Did you find these questions easy or challenging? Let us assist you in preparing for RRB NTPC Examination in the best way possible.

 

RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy 

RRB Non-Technical Recruitment Exam 2016 Study Plan & Exam Strategy

Read: RRB NTPC Study Plan & Exam Strategy

This article will help you understand the types of questions essential towards getting a better score and also provide insights on how to attempt the RRB NTPC Written Examination. Reading this article is a must if one hopes to improve his/ her score in actual RRB Examination.

 

RRB NTPC: Do’s and Don’ts 

How to Attempt RRB NTPC 2016

Read: RRB NTPC 2016: Do’s & Don’t while attempting the Written Exam

Almost every other RRB candidate will be attempting this examination for the first time. But, in order to stay ahead, you need to build a proper strategy and follow a correct procedure while attempting the written paper. Hence, this article is created in order to cater that need.

Stay connected for more information regarding RRB NTPC Recruitment 2016. To excel in Railways Exams, download the Best RRB Exam Preparation App for free.

Best Exam Preparation App OnlineTyari

For better response, post your queries on OnlineTyari Community.

NO COMMENTS

Leave a Reply